Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Inga vindruvor

Hej
Jag har, under tiden vi haft vår vinranka (2 år) fått lika många råd hur man ska sköta den som det finns vindruvor i Frankrike! Det ena mer annorlunda än det andra, vilket lett till att jag vet inte hur jag ska göra nu eller ens om jag gjort rätt. Jag har tittat på alla frågor som finns på sidan här men jag fattar ändå inte. I våras rensade jag bort så att det nu finns en stam med 2 grenar och på dessa grenar har det under sommaren kommit jättemycket mera. Tyvärr, dock inga vindruvor. Stammen, ca 1 cm i omkrets är hög, nästan 1 meter där den grenar sig. Kan jag göra något åt den så att jag fortsätter rätt nu? Det är gröna druvor och står i inglasat uterum.

Tack på förhand
Birgitta

Odla Svarar: 

Till att börja med befinner du dig i Sverige och på nordgränsen för druvor. Du har beskurit din stock på rätt sätt och fått rankor men inga druvor. Det kan bero på många saker. Att odla i uterum med rötterna utanför är en metod som jag kommenterat nyligen. I det fallet dog större delen av plantan därför att jorden utanför uterummet var tjälad. I ditt fall har du reducerat volymen själv men stocken kan ändå ha lidit av tjälen. Det kan vara för mörkt och det finns en mängd olika faktorer som kan ha inflytande på en växt som växer i ett klimat som den inte är helt anpassad för.

Göran