Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Identifiering av mindre "träd"

Wisteria floribundaHejsan!
Jag undrar om du kan hjälpa mig att identifiera trädet/busken på bilden.

Vi köpte ett hus förra året med en massa spännande växter i en perennrabatt. Däri växer också detta "träd".

Jag har inte sett några blommor vad jag kan minnas. Den skickar ut långa utskott rakt upp, som om den försökte klättra. Nere vid marken verkar en relativt stor knöl på stammen sticka upp.

Jag undrar vad den heter och var man kan läsa mer om dess skötsel.

MVH
Bertram

Odla Svarar: 

Det är alldeles riktigt att den försöker klättra, den är ju ett blåregn! Ser ut att vara den japanska arten Wisteria floribunda, eftersom jag tycker att se i bilden att den snurrar vänstervarv.

Om du ordnar en pergola e.d. till den att klättra på så kan du sedan så småningom sitta där under och ha blåa blommor hängande från "taket"!

Men för att den ska blomma och inte bli för vildvuxen så bör du klippa rankorna ganska hårt varje vår, sedan du väl har fått den dit du vitt ha den.

Sylvia