Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur utrota kirskål och smultron...

Hej!
Jag flyttar snart till lägenhet med bl.a. en uteplats. Denna har ca 2 kvm jordyta (resten trätrall), som tyvärr nu är täckt med kirskål, smultron och (o)gräs. Jag vill i stället plantera en del perenner, men måste jag först täcka med svart plast i flera år som jag sett i ett svar beträffande kirskål; kan jag utrota också smultronen och gräset på detta sätt; - men finns det inga snabbare genvägar...?

Solveig

Odla Svarar: 

Jo, det finns snabbare: gräv upp allihopa!! Gräv ner till minst 50 cm och sålla all jord (eller köp ny), så att inte det minsta av kirskålens rötter finns kvar. Bottna gropen sedan med markfolie (som släpper igenom vatten och luft men inte rötter), så att den även kommer upp på sidorna, ifall kirskålen har skickat utlöpare under trallen också. Sedan kan du fylla tillbaka jorden blandad med ny jord och kogödsel från säck. Sedan är det bara att plantera, men håll ett öga på vad som kommer upp (ifall du använde den gamla jorden) och ta bort ev. ogräs omgående så att den inte hinner spridas.

Sylvia