Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur sköter man om rosor

Hej!
Jag och min sambo har nyligen köpt vårt första hus. I trädgården finns det många olika sorters rosor lite överallt. Till problemet, jag har inte en aning om hur man sköter om rosor. Jag antar att de ska beskäras på något sätt. Men hur? Jag vet att vi har några Astrid Lindgren rosor och så har vi Symphatie, de övriga vet jag inte alls vilken sort det kan vara. Vad ska jag göra? Det skulle vara kul om de överlevde, det är ju så vackert med rosor...

mvh Annika

Odla Svarar: 

Ta och köp/låna en riktig bra rosbok, så att du lär dig både rossorterna och hur du gör med dom. Rekommenderar varmt Lars-Åke Gustavssons Rosor för Nordiska Trädgårdar, den finns i del I som berättar om de olika sorterna och del II, som berättar om skötsel.

Mina 6 rosartiklar kanske också kan vara till nytta. Börja här, länkar till resten finns i slutet av artikeln: http://www.odla.nu/artiklar/rosor.shtml

Sylvia