Hur skördar jag dill och persilja så de håller sig starka och fina hela sommaren?
Hej Sylvia, Jag använder kryddor under hela sommaren i mina sallader mm. Det innebär att jag plockar lite varje dag från dill, persilja, timjan, citronverbena, osv. Det känns som att jag inte plockar dessa kryddväxter på deras villkor:)
Ska jag klippa persiljan och dill för att sen få mer av plantan eller är dillen slut när jag klippt ner den?
Tacksam för svar mvh Gunilla
Hej! Det strået av dillen är slut som du klippt av. Men du kan ju så nytt allt eftersom, det hinns med flera omgångar under sommaren om du sår med ett par veckors mellanrum lite i taget.
Samma gäller persilja, så om och om igen! Där kan det dock komma nytt från den gamla plantan också bara du inte rensar den helt utan tar ett blad här och där.
Sallat brukar jag också så 3-4 ggr under sommaren så att den räcker hela sommaren. Gror dåligt under den varmaste tiden i juli men annars är det inga problem.
Med vänlig hälsning Sylvia