Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur rädda en Svärmors bandrosett?

Camy S

Jag har två krukor av en mycket gammal planta, som härstammar från min mammas mormor. Jag sökte mig fram på nätet till att det nog rör sig om sk "Svärmors bandrosett". Nu efter vintern ser de mycket hängiga ut. Bladen är skrumpna, några är helt bruna och häromdagen när jag vattnade föll en rosett av. Ställde den i ett vattenglas i hopp om att den ska utveckla rötter. Men hur livräddar jag resten av buketterna? Är det en omplantering som krävs? (var länge sedan nu). Vilken jord använder jag i så fall? Hur tätt ska de stå? Vilken slags näring behöver de och hur ofta? Nu har de fått en skvätt av min pelargonnäring, för det var vad jag hade hemma för tillfället. Och vilket fönster gillar de mest - mycket eller lite sol? Något annat att tänka på vad gäller äldre plantor?

Tack på förhand! Hälsningar Camy

Odla Svarar: 

Hej!

Det är härligt med gamla, ärvda växter, så försök hålla bandrosetten i liv!

Det skulle inte skada att plantera om din bandrosett, Sansevieria trifasciata 'Hahnii'. 

Kolla noga rötterna så det inte har fått för mycket vatten så att rötterna har ruttnat. Den här växten gillar inte för mycket vatten, särskilt inte under vintern. Använd en väldränerad blomjord med lecakulor i. Lite grov sand kan du också blanda i.

Ge den krukväxtnäring för gröna växter, en svag dos i vattnet från vår till höst.

Placera den i ljust halvskugga. 

Med vänlig hälsning

Sylvia