Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur planterar man en tuja häck

Hej!
Jag ska plantera tuja som häck på ca 50 meters längd. Hur många plantor behöver jag? Hur ska jag göra, jag har grävt 40 cm djup och 40 cm bred dike. Behöver jag gräva djupare?

Fredrik

Odla Svarar: 

Har du köpt barrotade plantor, är det ytterst viktigt att dessa inte torkar i något led av hanteringen, varken hos dig eller i plantskolan! Tuja är ytterst känslig mot uttorkning.

Om ditt dike är tillräckligt djupt beror på vad du har under. Är det bra matjord så räcker det bra så, men är det stenigt eller alv så skadar det inte att gräva lite till. Är det styv lera, får man se till att det finns avrinning, så att inte vattnet står där som i ett riktigt dike under vintern. Sedan får man fylla diket med bra, väldränerad matjord allt eftersom man planterar.

Du behöver 3-4 plantor per meter om de är barrotade "spön", men använder du större s.k. buskplantor i kruka, räcker det med 2 plantor per m, alltså en planta var 50 cm. Och se till att vattna sedan!

Sylvia