Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur odlar man en kokosnöt

Hej,
jag håller på och skriver ett jättestort arbete och hittar inte hur man odlar en kokosnöt, detta är en väldigt viktig del i arbetet så jag skulle uppskatta om jag fick ett svar :)

Så min fråga är: Hur odlar man en kokosnöt? Och i vilka länder?

MVH
Malin

Odla Svarar: 

Kanske kan detta från Wikipedia hjälpa dig.

Sylvia

Odling
Man kan varken räkna med frukt eller blommor på kokosnöt i rumsmiljö, men det är en ganska gracil växt och lite speciell där den växer upp från den stora kokosnöten. Däremot kan man inte räkna med att den ska bli så gammal som krukväxt. Kokospalmen kräver mycket ljus och sol, men behöver ändå skyddas mot den starkaste solen vår och sommar. Däremot är den hjälpt av extra växtbelysning under vinterhalvåret. Under sommaren, från maj till september, är det viktigt att vattna så att jorden aldrig får torka ut, men de får heller inte vara genomblöt jämt. Under den mörkare delen av året är det däremot viktigt att jorden hinner torka upp mellan vattningarna. Detta innebär bara att det översta jordlagret ska vara torrt, inte hela rotklumpen. Duscha så ofta som möjligt med ljumt vatten i en duschflaska. Näring bör man ge den varannan vecka året runt. Lämplig temperatur under sommarhalvåret är 20-23°C, men under vintern är det bara bra om den är lite lägre, bara den inte kryper ner under 18°C. Kyla tillsammans med drag är en kombination som kokospalmen inte mår bra av.