Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur och när beskära häggmispel

Vi har en häggmispelhäck på närmare 5 m som aldrig blivit beskuren och som är lite för gles nertill. Vad är bäst - att radikalt beskära ner hela häcken helt och hållet för nystart eller att ta ur vissa stammar nedtill varje år och beskära den lite på höjden?

Om man tar ner den helt och bara släpper upp den 20 cm varje år tar det ca 10 år innan vi har den på den höjd vi vill ha (2 m) så det är ett stort beslut men blir det bästa så...Är mars den bästa månaden för beskärning?

Linda

Odla Svarar: 

Om ni vill ha en häck under tiden, så rekommenderar jag det skonsamma alternativet, alltså ni tar ner vissa stammar varje år tills hela häcken är förnyad. Börja med de äldsta och risigaste. Vårvintern är bästa tiden.

Sylvia