Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur mycket dricker

Vi och en granne på tomten bredvid, bor på en brant bergsida. Massor av vatten kommer åkande nedför berg och ställer stora krav på dränering. En del vatten går ner i gräsjord en del dricks upp av träd.

Grannen är numera ett ungt par och de har en av de största björkar jag har sett, med en stambredd på en halvmeter. Den stå ovanför tomten, i ett tomthörn bortifrån vår tomt räknat. De har beskurit den nedtill där det finns en del knotiga gamla grenar.

Bara ifall de skulle tänka på att ta ner hela björken, så skulle jag gärna vilja veta hur mycket en björk av denna storlek dricker. Det är ett mindre problem för mig, eftersom som sagt den står så att hela deras tomt är emellan björken och vår tomt.

Men jag tror att jag försynt och för säkerhets skull, vill informera dem om hur mycket vatten denna björk tar hand om. Det är ju så att om man en gång har tagit bort den så kan man inte ångra sig även om man skulle vilja.

Mvh, tacksamme Ralf

Odla Svarar: 

Tyvärr går det inte säga exakt hur mycket den dricker, men MASSOR! Björk är en av de törstigaste träden som finns, och ju större, desto mer dricker den förstås. En ganska stor björk kan dricka 400 l under en varm sommardag, men är den av det dignitet du säger, så kan den dricka det dubbla!

Sylvia