Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur mår vårt syrenträd

Hej Sylvia och Odla.nu
Och tack för en underbar tjänst! Jag undrar om du har tid och möjlighet att besvara en fråga om vårt syrenträd. Vi har en liten radhustomt som pryds av ett syrenträd. Vartannat år är det grönt, och vartannat får det vita syrenblommor. Men i år är de färre än vanligt och vissa klasar har torkat in och vissnat innan de blommat ut. Barken på trädet flagar också lite. Bladen är lika många som förut. Trädet är väl ca 40 år gammalt - jag vet inte hur länge de lever, men detta borde väl inte vara ett problem? Jag har sågat av en gren, för ca ett år sedan, och bundit upp trädet mot mot trädgårdsväggen eftersom det lutade.

Har du någon aning vad som kan ha hänt?

Vänliga hälsningar
Kristina

Odla Svarar: 

Kan det vara så att du har råkat bryta av en större rot när du drog trädet till rätta?

Men annars låter det som syrenbakterios, eftersom barken flagar. Det drabbar ofta äldre träd och bakterierna är vanliga i naturen. Olika sorter är olika mottagliga också.

Det finns egentligen inget man kan hindra dem med, men angreppet gynnas av sår som görs under fuktigt väderlek. Så hur var vädret när du klippte grenen? Om du måste klippa mer så klipp i juli under torr väderlek.

Sylvia