Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur gör man med stora liljor

Hej,
jag har några stora liljor med orange blommor på i trädgården som börjar vissna ner. Hur gör man med dessa?

Klipper man ner allt visset nu på hösten eller väntar till våren? Eller låter man de bara vara som de är och den sköter sig själv?

Är rädd att jag kommer vattna ihjäl den eftersom jag inte vet om den är törstig eller ej.

Jag har även köpt frö på vallmo, några olika sorter bl.a. en Swansdown och en jätte trädgårdsvallmo och några vanliga sorter. Hur sår jag dessa?

Ska jag förså i kruka inne under våren eller sätta dom direkt i jorden nu i höst eller till våren?

Har inga gröna fingrar än men hoppas på och få =)
Ulrica

Odla Svarar: 

Klipp ner på våren, om det inte ser fult ut. De flesta perenner mår bättre av att putsas först ner på våren. Annars kan du klippa ner nu på hösten när stjälkarna har gulnat.

Sluta vattna, de behöver ingen mer vatten nu.

De ettåriga vallmorna direktsår du på våren.

Jättevallmon kan du så redan nu på växtplatsen om du vill, men det går bra att vänta till våren med den också. Den kommer inte att blomma första året, den är ju perenn.

Sylvia