Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hur får vi äpplen

ÄppelträdHej Sylvia,
Vi har problem med ett äppelträd som nu är ca 6 år gammalt. Vårt problem är att vi knappt får några blommor på det och aldrig fått någon frukt. Trädet blev inte beskuret som det skulle i början, så därför har vi nu i två år beskurit det ganska kraftigt för att få en bättre form och försöka få in mer luft i kronan. Detta har vi tänkt skulle hjälpa till att få fram fler blommor.

Problemet med att vi inte får frukt är mer komplicerat. Förmodligen finns inget annat äppelträd i trädgården som kan pollinera det här trädet, men vi har ingen aning om vad det är för sort vi har. Visste vi det kunde vi plantera eller ympa in en sort som fungerar med vårt. Bifogar bilder på träd, grenar och blad för att se om du kan hjälpa oss.

Mycket tacksam för din hjälp.
Vänliga hälsningar
Linda

Odla svarar:

Tyvärr går det inte att sortbestämma trädet utan frukter. Men om du planterar in fler äppelträd så kanske någon av dom fungerar, välj då ev. ett familjeträd med flera sorter i samma träd. Eller gör som du säger, ympa in fler sorter.

Men trädet är för tätt, ni får ta bort vattenskott i mitten, men gör det i sakta mak på sensommaren-hösten under flera år. En kraftig beskärning resulterar i en massa vattenskott som tar kraften ur blomningen. Börja nu med att ta bort några på varje gren, sådana skott som går rakt upp.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB