Hur får jag en fin gräsmatta?

Katrin

Hejsan! Vi har precis flyttat till ett hus där ingen har bott på 2,5 år. Rabatterna är igenväxta med gräs, brännässlor och massa andra växter jag inte känner till. Det kommer ändå upp en hel del fina blommor och jag är rädd att jag förstör något fint om jag är där och river i allt ogräs. Det finns dessutom en slänt som vi skulle vilja så ängsblommor i (typ blåklint m.m.) men den här slänten är full av lupiner, vildhallon, brännässlor med mera. Jag har försökt dra upp detta allteftersom det kommer upp, men det känns som ett evighetsgöra, framförallt med lupinerna eftersom rötterna sitter så djupt.

Gräsmattan är dessutom alldeles knölig och full med mossa och maskrosor. Eftersom vi precis har köpt huset är vår budget ganska stram. Har du något tips på vad vi kan göra för att få en stor skillnad med lite pengar? Tacksam för svar!

Odla Svarar: 

Hej! Köp hem Algomin Gräsgödsel, gräsfrö, jord och sand. Dressa blandning av jord och sand över gräsmattan och jämna ut håligheter. Så nytt gräs där Du lagt på mer än 10 cm. Gödsla med Algomin Gräsgödsel. Slänten kan Du täcka med en väv som heter Mypex och släpper igenom vatten men inte ljus. Låt väven ligga över sommaren men se till att det inte kommer in ljus. Detta är nog det billigaste sättet. Du kan naturligtvis också spruta bort ogräset med Round Up. Round Up tar dock bort allt grönt.

MVH Jankov