Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur beskär jag min Salix integra

Hej!
Jag har en Salix integra som jag lyckats få att överleva ett par vintrar. Hur gör jag för att beskära den så att den får fler grenar och mer blommor. Jag är nybörjare och har ingen aning. Är det bara att klippa av runt om och i så fall hur långt in? Är det för sent att göra det nu (början av april)? Kan du ge lite handfasta råd?

mvh Lena

Odla Svarar: 

Om du har den rosa-vita-gröna sorten av Salix integra, den som heter 'Hakuro Nishiki', så är det bara att snygga till den runtom så att den växer jämnt.

Ta bort ev. döda grenar och jämna till kronan, annars behöver den ingen större klippning.

Om ditt ex. är med stam, så kolla så det inte växer ut grenar direkt från stammen under kronan. Nyp bort sådana grenar direkt innan de hinner bli större.

Sylvia