Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hur är det med jorden

Hej
Vi har tagit bort en massa barrväxter (tuja, idegran mm) som vuxit sig alltför stora både på höjden och bredden. Skulle tro att de funnits på plats i 20-25 år. Har tänkt så gräsmatta och anlägga en perennrabatt i stället. Hur är det med denna jorden? Måste man ta bort den gamla jorden helt och lägga på ny eller räcker det att luckra upp den och lägga på ett tunnare lager ny jord samt gödsel?

Yvonne

Odla Svarar: 

Du behöver inte ta bort den men du får luckra upp ordentligt, tillföra mull- och näringsämnen som kompost och kogödsel och så matjord förstås. Blanda väl med den gamla jorden. Är den gamla jorden lerhaltig, kan du också blanda i grov sand.

Sylvia