Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

"Hundskydd" i trädgården

Hej.
Efter några års trädgårdsintresse har vi skaffat hund. Än så länge en liten näpen valp, men till våren är han stor och kommer att väga kring 20 kg som vuxen. Vad finns det för tips hur man skyddar buskar de första busiga åren (han ska naturligtvis bli otroligt väluppfostrad med tiden och ha stor förståelse för mattes trädgård....ler) och rara rabatter? Jag funderar på att gå en pilflätningskurs för att försöka rädda en del, men har du något tips?

Hälningar Kristina och storpudelvalpen Neo
ps Dressyrkurs för Neo är redan på agendan....

Odla Svarar: 

Grattis! Du får ta tag i valpens intresse att gräva och tugga från början så blir det inget problem sedan. Man kan vid behov sätta upp staket med hjälp av hönsnät och pinnar, men det brukar vara onödigt om du är med och tränar lydnad.

Ge hunden något att göra som den gillar, ett ben att gnaga, en boll att leka med. Den behöver stimulans, både fysiskt och mentalt. Söka saker, träna spår etc. så en valpkurs hjälper nog mycket, och pudlar är "kloka" i sig. En trött och nöjd valp kan sedan ligga ute i skuggan medan du pysslar i trädgården.

Lycka till!
Sylvia