Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Humle och klematis

Hej,
Vi har en fristående spaljé i söderläge där jag för ett par år sedan planterade humle. Det är först i år som jag tycker att den verkar växa ordentligt. Skulle ändå vilja komplettera med andra klätterväxter på spaljén. blir det för mycket rotkonkurrens om jag sätter Klematis? Finns någon sort som är att föredra? Om inte Klematis fungerar vad kan fungera då? Har tidigare provat med Bukharabinda men misslyckats 2 år i rad.

Vänliga hälsningar
Christina

Odla Svarar: 

Humlen brukar ta tid att etablera sig. Sedan sätter den igång och växer som bara den.

Visst kan du komplettera med en kraftigväxande klematis, typ 'Summer Snow' eller liknande. Men ordna en rotstopp mellan klematis och humle, klematis gillar inte rotkonkurrens.

Sylvia