Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hortensiorna har tappat bladen

Har fått 2 st stora hortensior i höstas. Jag skulle förvara dom på en inglasad balkong över vintern. Dom har tappat alla bladen och det har börjat komma nya blad nu. Jag undrar om jag skall klippa ner dom något för dom är inte vackra just nu.

Tacksam för hjälpen 
Ritva

Odla Svarar: 

Det är normalt att de tappar bladen under vintern, det gör de ju om man planterar dem utomhus också.

Att det börjar komma nya blad bevisar ju att de har vaknat igen och tror att det är dags! Är det kanske för varmt i ditt uterum, har du en värmare? Sänk i så fall värmen lite, till sådär 5-8 grader. Och visst kan du klippa lite om det behövs för utseendets skull, men annars är det inte nödvändigt.

Sylvia