Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hortensia i zon 4 till 5

Hej!
Har precis köpt en Hortensia där det är angett att den ska klara zon 3-4. Jag bor precis på gränsen zon 4 till 5 undrar om man kan vintertäcka den och i så fall hur?

Tack på förhand
Angelica

Odla Svarar: 

Hmmm... vilken sort var det du köpte? Alla hinner nämligen inte blomma även om de skulle klara att komma upp på våren. En möjlighet i sådana fall är ju att odla den i en stor kruka (ta torvblandad jord) som du tar in i en källare eller dylikt som håller 1-5 plusgrader under vintern. Då kan man ta fram den så att den kan starta lite tidigare än den annars skulle göra på friland hos er, så kanske den hinner blomma då.

Sylvia