Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hortensia

Hej
Har några hortensior i krukor köpta i somras, som stått ute hela tiden. Är det för sent att plantera dem tillsammans i en större zinkbalja (placerad i en ganska skyddad "radhushörna", dock ute...)? Eller måste/bör jag ta in dem och vinterförvara i källaren? Skulle hellre vilja ha dem tillsammans i den här baljan och min vanliga trädgårdhortensia klarar ju vintern år efter år, men frågan är om det är för sent? Bor i Malmö.

Tacksam för råd!
Pernilla

Odla Svarar: 

Jag tror nog att det är för sent nu, men du kan ju förstås plantera dem i baljan som du sedan förvarar i källaren och tar ut på våren. En frilandshortensia är en härdigare sort än dessa som köps som krukväxter.

Krukväxthortensior hinner inte ens blomma hos mig, även om de kan övervintra, för de brukar frysa ner till "fotknölarna" och kommer med nya skott som inte hinner bli blomfärdiga under en sommar. Så baljan i källaren kanske gör att de hinner blomma också när de tas ut på våren och är inte nerfrusna. Vattna ibland under vintern om de ser torra ut.

Sylvia