Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hortensia

Jag fick en Hortensia av min syster igår i plastkruka, den var mycket vacker med stora Rosa blomklasar, men nästa morgon idag, när jag tittade på min vackra växt så slokade alla blommor, den står på ett bord mitt i ett ljus rum ca 18-20 värmegrader inomhus, hur ska jag sköta denna vackra växt, vad kan ha hänt med den, kan jag plantera ut den till våren?

Mvh Stina

Odla Svarar: 

VATTEN!! VATTEN!!! Den tål inte att torka ut alls, den måste alltid vara fuktig!! Använd helst regnvatten eller upptinad snö, den vill ha kalkfritt vatten och kalfri gödning.

Ta ett större fat, fyll på till hälften med lecakulor eller småstenar, ställ en större platt sten eller en upp-o-nervänd skål e.d. i mitten och placera din hortensia på den. Fyll fatet med vatten så att den precis inte når till krukans botten, utan håller omgivningen runt den fuktig. Och så glöm inte vattna din hortensia!

Du kan plantera ut den till sommaren, ta rododendronjord till den. Men dessa sorter som man driver till blom för att säljas som rumsväxt, hinner sällan blomma hos oss under sommaren, då de brukar frysa ner ganska ordentligt under vintern och måste på så sätt "starta om" varje år. Säkrare om du kan ha den i en stor kruka, svalt (ca 5 grader) och ljust under vintern och tar fram den på våren och planterar ut med kruka och allt.

Sylvia