Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hoppkräftor (Cyklops sp.)

Hej Sylvia
Jag har en fråga som gäller min damm. I höstas grävde jag en liten damm som nu under vintern har vattenfyllt sig själv. Här om dagen såg jag att det flöt någonting uppe på vattnet som, när jag tittade noggrannare, visade sig vara några slags djur. De är mörkt grå, matta (verkar inte bli blöta av vattnet), ca ½ mm och hoppar runt som loppor. De verkar tycka om att vara samlade i klungor. Jag har ingen aning om varifrån de kommer, eller om de förökar sig själva. Men många är de. Vad kan detta vara? Kan de vara skadliga, ska endast ha växter i dammen?

Tacksam för svar
mvh
Inger Thunvik

Odla Svarar: 

Det låter som hoppkräftor (Cyklops sp.) De är någon eller några millimeter långa med avlång kropp. De har två långa antenner på huvudet och hoppar knyckigt. Sådana dyker upp "av tomma intet" så fort det finns stillastående vatten någonstans. Har du ev. grodor i närheten och kan hämta lite rom och lägga i dammen, så att grodynglen sedan kan äta upp lopporna? Inte för att de skulle vara skadliga på något vis, men vill man inte ha dom så är grodorna storkonsumenter!

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.