Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hög häck

Hej Sylvia!
Jag skulle vilja få en hög och tät häck på ena sidan av min fastighet. Längd 40 meter och höjd mer än 4-5meter för att ta bort insyn i ett sluttande villaområde. Får idag sätta ett staket på max 1 meter men det räcker inte långt...

Bor i marks kommun i västra götaland. Vad kan jag sätta som växer högt, tätt och så snabbt som möjligt. Vore bra om den inte blir för bred då min tomt inte är så stor. Har tittat på vissa tujor men får inga direkta svar på om de blir täta och höga...

Tacksam för svar.
M.v.h. Melker

Odla Svarar: 

Tujorna blir visserligen täta och höga - med tiden. Det tar några år att täcka ordentligt. Men se upp om du tänker köpa tujaplantor på byggvaruhus e.d. De är ofta i jutesäckar med avhuggna rötter och många är redan torra vid försäljning! Tuja är extremt känslig mot torka! Så satsa på ordentliga krukplantor från en ansvarsfull plantskola - be om garanti - och köp storlek större, så får du färdigt snabbare.

Annars växer t.ex. häggmispel upp snabbt och täcker bra redan efter några år. Den kan klippas lite på sidorna om man vill, men är finast friväxande.

Sylvia