Hitta trädgårdshjälp

Sara

Hej Sylvia

Jag har kanske en liten annorlunda fråga.

Vi flyttade för något år sen till ett gammalt hus på landet med en jättestor trädgård. Under de åren vi bott här har jag märkt att vi inte riktigt hinner med det i trädgården som behöver tas om han om varje år. Vi vill nu göra trädgården lättare att arbeta i dvs mindre ytor att klippa och bättre växter i rabatterna så att det inte blir lika mycket att rensa, mer trevliga små ställen att sitta vid och njuta. Vi har massa idéer och vi har en bra tanke på hur vi vill göra men vi skulle behöva hjälp utifrån eftersom tiden inte räcker till för oss. Vet du vart man kan vända sig om man som vi behöver gratis trädgårdsarbete? Eller vet du om det finns någon trädgårdsutbildning i landet som behöver en trädgård att träna i/på?

Tacksam för tips!

/Sara

Odla Svarar: 

Hej

Det finns trädgårdsutbildningar på olika håll i landet, men jag vet ju inte var ni bor någonstans. Hör med kommunens skolförvaltning och fråga om de har någon sådan utbildning i kommunens regi.

Annars kan du googla med ordet trädgårdsutbildning och hittar då en hel del skolor och kurser med sådant. Sedan är det bara att ringa runt och fråga om några vill öva hos er.

Men det skulle vara bra att göra en grundplan på hur ni vill ha det. Ni själva och trädgårdsmästareleverna kan sedan jobba efter den. Trädgårdsarkitekt- eller -designerelever kanske vill öva på att göra en sådan plan, så googla även på dem.

Sedan finns det pensionärsbemanningsföretag. Dessa tar visserligen betalt för att arbeta men det är RUT-avdragsgiltigt och inte så dyrt.

Med vänlig hälsning Sylvia