Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hinkpotatis

Hej Göran!
Av ren och skär experimentlusta petade jag den 26/1 ner en potatis med groddar i en tioliters plasthink med färdig kompost och ställde ner i källaren. Efter en tid började blasten titta upp och nu har jag hinken framför ett fönster. Blasten växer varje dag. En bekant tipsade mig om att man ska knipsa av blasten - ska man verkligen göra det och hur vet man när potatisen är färdig, dvs. när den blommat? Har du några goda råd om hur jag bäst sköter min hinkpotatis?

Tror du på mitt projekt - kan det bli några primörer till sillen i påsk?

Hälsningar!
Marita B

Odla Svarar: 

En rimligare målsättning hade varit midsommar. Din planta kommer inte att få tillräckligt med ljus för att utveckla knölar. Du startade tre månader för tidigt. Du kan nu antingen låta den växa så ljust som möjligt till påsk och troligen konstatera att det inte finns något till sillen och nubben. Du kan också hålla tillbaka den gängliga blasten och sätta ut den i maj men passa den för frost och satsa på midsommarsillen.

Göran