Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Helt vita blad på Agapantusen

Min släktklenod, en stor Agapantus har stått i källaren i vinter under ett fönster och med extra lampa... möjligtvis lite för varmt. Nu har jag tagit ut den och ställt den skuggigt. Vattnade lite och har lagt på lite jord och lite kogödsel längst upp. Några blad var vita när jag tog ut den men nu är nästan alla det mer eller mindre!

Vad gör jag! Har det varit för kallt eller var det fel att gödsla? I fjol blev den grön och fin men det kom inga blommor. Innan har den "bott" i Skåne... nu i Jämtland.

Hoppas det inte är kört! Den har anor från sekelskiftet 1900.

/Förtvivlad
Anna

Odla Svarar: 

Den reagerar så mot temperaturförändringar och kanske har den fått lite frost också. Den ska inte ut innan det är frostfritt även nattetid, men kan stå i ett växthus e.d. till dess, bara det inte är minusgrader.

Den repar sig när den kommer in i värmen igen eller när vårvärmen kommer på allvar. Då kommer det att växa ut nya blad och du kan ta bort de vita.

Sylvia