Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Havtornsbuskar

HavtornsbuskarHej,
bor på andra sidan potten i Österbotten och vill bara visa hur fina våra havtorns buskar ser ut i år. Vi har 5 "damer" och 2 "herrar". Alla taggfria. I fjol var det första gången som vi beskar dem. Det är ett petgöra att plocka bären men vad gör man inte för lite extra vitaminer. Ett havtornsbär lär innehålla lika mycket C-vitamin som en hel apelsin!

God fortsättningen på hösten
Doris

Odla Svarar: 

Oj så mycket bär! Det lär bli en underbar sylt eller saft av dem!

Men går det inte att rispa av bären bara? Dvs. lägga ett lakan under och så dra ner bären från grenarna på det? Sedan får man ju göra en "vindrensning" i stil som vi gjorde med lingon som barn! Vi var två ungar, vi lade bären på ett tyg och slängde upp dem i luften när det blåste något så där lagom och då flög de lättare löven bort men bären föll tillbaka på tyget! :-)

Ha det så gott med dina bär!
Sylvia