Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hästgödsel vid häckplantering

Ska plantera en thujahäck som jag vill ha tät och hög så fort som möjligt. Tänker köpa plantor ca 200cm höga. En firma kommer att gräva och ta hit matjord. Är det bra att använda hästgödsel vid planteringen?

Hur djupt bör man gräva? Funderar på att lägga en slang för bevattning i jorden, är det en bra idé? En del av häcken kommer att bestå av mindre plantor ca 80cm. kan man plantera dem med samma avstånd? Hur fort växer de?

Karin

Odla svarar:

I samband med plantering ska man inte använda gödsel, det kan bränna rötterna. Matjorden, om den är bra, innehåller redan gödsel som gör att tujorna kommer att växa bra den första tiden. Väl brunnen hästgödsel kan du sedan använda runt midsommar, mylla ner i ytjorden, men inga större mängder. Och inte efter midsommar, så att tujorna hinner förveda sig inför sin första vinter. De bör också solskyddas den första vårvintern för att inte få solbränna.

De mindre plantorna kommer att bli lika stora så småningom, så du kan plantera dom med samma avstånd. Det ser ju glesare ut där i början, förstås.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB