Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hasselfors planteringsjord

Hej!
Jag har en säck med Hasselfors planteringsjord kvar sen i fjol som legat ute. Kan jag använda den nu när jag vill plantera om mina tomat och paprikaplantor? Jag har satt dem i mjölkförpackningar och tror att det är bäst att plantera dem i större krukor (har skolat om dem tidigare en gång.) Bor i Kalix så det dröjer innan jag kan sätta ut dem, men funderar på att köpa ett enkelt, litet växthus från rusta... Kan jag i det ha paprikaplantorna och tomatplantorna tillsammans? Alla råd till mej som nybörjare tar jag gärna emot :)

Hälsningar
Sylvia i Kalix.

Odla Svarar: 

Jord är en färskvara, så jag skulle nog använda den gamla jorden till rabatter e.d.

Köp en säck kogödsel e.d. kraftig jord och plantera i den. Ta rejäla frigolitkrukor så du kan ha plantorna i dessa sedan.

Kalix... det kan bli kalla nätter och dessa växter tål ju ingen kyla. Så köp ett rejält växthus med möjlighet att ha en liten värmare (frostvakt) i den. Du kan ha tomat och paprika i samma växthus, bara de inte står i samma kruka!

Sylvia