Härdighet på vintergrön liguster

Vi bor på gränsen mellan zon 3 och 4 men det är snarare zon 4. Vi planterade vintergrön ligusterhäck för ett år sen och den lever men växer inte särskilt snabbt. Börjar fundera på om det var ett dumt val av häck pga. härdighet.

Vad tror du? Ska vi fortsätta med vintergrön liguster när vi ska göra mer häck? Kan man blanda med vanlig liguster eller ser de olika ut? Bör vi byta häck helt och vad rekommenderar du i så fall som har liknande egenskaper som liguster, dvs. tät, kan bli ganska hög, inga taggar m.m.

Camilla

Odla Svarar: 

Ja du... det är lite vanskligt att säga någonting när man inte kan vara på plats och kolla. Och 1 år är ingen tid för att bedöma om häcken blir OK eller inte, det behövs flera år för att se om det blir bra. Men i och för sig är ju vintergrön liguster mindre härdig än vanlig liguster, så jag tycker spontant att ni kunde fortsätta med den vanliga.

Men ge den vintergröna en chans och låt den stå kvar. De skiljer sig inte så mycket i lövad tillstånd, skillnaden syns mest på vintern och då skyddar förhoppningsvis snön den.

Sylvia