Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Härdighet på vintergrön liguster

Vi bor på gränsen mellan zon 3 och 4 men det är snarare zon 4. Vi planterade vintergrön ligusterhäck för ett år sen och den lever men växer inte särskilt snabbt. Börjar fundera på om det var ett dumt val av häck pga. härdighet.

Vad tror du? Ska vi fortsätta med vintergrön liguster när vi ska göra mer häck? Kan man blanda med vanlig liguster eller ser de olika ut? Bör vi byta häck helt och vad rekommenderar du i så fall som har liknande egenskaper som liguster, dvs. tät, kan bli ganska hög, inga taggar m.m.

Camilla

Odla svarar:

Ja du... det är lite vanskligt att säga någonting när man inte kan vara på plats och kolla. Och 1 år är ingen tid för att bedöma om häcken blir OK eller inte, det behövs flera år för att se om det blir bra. Men i och för sig är ju vintergrön liguster mindre härdig än vanlig liguster, så jag tycker spontant att ni kunde fortsätta med den vanliga.

Men ge den vintergröna en chans och låt den stå kvar. De skiljer sig inte så mycket i lövad tillstånd, skillnaden syns mest på vintern och då skyddar förhoppningsvis snön den.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB