Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hararna har ätit upp min bokhäck

Planterade sommaren 2005 en bokhäck, som växte till sig fint och nådde i stort sätt sin slutliga höjd. I vinter har hararna ätit av den jäms med snötäcket. Vet att Boken inte skall toppas, men hur gör jag nu? Kan man leda upp en sidogren, om någon sådan kommer, och låta den bilda ny stam?

Eller måste jag plantera om hela häcken, ett 70-tal plantor? Inte kul alls.

Tacksam för svar
Eva

Odla Svarar: 

Du kan leda upp en sidogren som får bli en ny topp. Det blir nästan lika bra som den ursprungliga sedan häcken har tätnat till sig.

Jag har sett en kanske bra idé hos en som bor i ett har- och rådjursrikt område. Dels har de ett nätstaket bakom häcken som skyddar något och döljs ju sedan av häcken, dels hade de en hundlucka monterad i bakdörren! Alltså kommer det en hund modell större farande, om den hör något misstänkt från trädgården! Den kom fram och skällde redan när jag stod där på gatan och tittade!! :-)

Sylvia