Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Harar som angripit mitt äppelträd

Går det att rädda ett äppelträd som angripits av harar, märkte idag att stammen på ca 50 cm är angripen. Äppelträdet är bara 2 år gammalt.

Monica

Odla Svarar: 

Det beror på hur mycket de har ätit på barken. Är det runt om på en bred yta, kan det vara svårt, men man kan försöka barkympa ändå.

Är det mindre gnag på ett icke-sammanhängande område, kan trädet oftast läka sig självt.

Men du bör sätta upp ett skydd mot harar, sådana finns att köpa i trädgårdsbutiken. Ett ganska tätt metallnät fungerar också, bara man kommer ihåg att lossa på det allteftersom trädet växer. Tänk på att en hare som står på bakbenen når minst 1 m upp och mer, särskilt om den står på snön.

Sylvia