Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Har sått Ricinfrö

Har sått Ricinfrö för drygt en månad sedan och ingen tillstymmelse till grodd. Ska man iakttaga något särskilt före sådd, eller ska de sås på speciellt sätt? Har haft uppe ett frö för att se om något hänt, men det ser ut precis som före sådd.

Snälla, rara hur, vad ska jag göra? Skulle bli så mycket tacksam för ett svar.

Vänlig hälsning
Margaretha

Odla Svarar: 

Jag hade ricinfröna i ljummet vatten ett dygn före sådd, sådde i sandblandad såjord och hade undervärme på ca. 24 grader med en plastpåse över. Det gick bra.

Man kan också fila lite med sandpapper så att det hårda skalet släpper fram grodden bara man ser till att inte fila bort groddämnet i ändan.

Fröna får dock inte vara gamla, då har dom blivit så hårda att de inte orkar gro vad man än gör. Du kanske kan klaga? Men de kan ta god tid på sig men sedan växer det så det knakar.

Sylvia