Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Har köpt sättpotatis

Hej.
Jag har köpt sättpotatis. (Minerva) Skall jag låta "förgro" eller sätta direkt? Bor 2 mil sö Linköping. Hur gör jag vid "förgroning"?

Enligt TV-programmet "Gröna rum" är det för kallt i jorden för att sätta (radavstånd-hur tätt-djup) nu. När? Jag har odlat potatis två ggr tidigare -96 +-97 och har glömt allt, tyvärr.

Jan 

Odla Svarar: 

Lägg knölarna ljust och varmt så kommer groddarna och blir knubbiga och fina. Då tjänar du ett par veckor i tid för skörd. Om du lägger knölarna direkt i jorden är det så kallt att groddningen inte kommer igång.. Potatisen är frostkänslig så sätt inte förrän i början av maj och om den kommer upp kan man täcka med något om det är risk för frost. Om blasten skulle frysa är det ingen katastrof eftersom den växer om snabbt när den är rotad.

Göran