Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Här finns inget land alls

Hej
Vi behöver verkligen hjälp. Bifogar bild.

Vi har precis flyttat till Småland och är vana med att kunna sätta potatis ha ett stort jordgubbsland och hallon och andra grönsaker .

Här finns inget land alls. På bilden visar vi var landet skall ligga. Men hur gör man det är en stenig och tokig terräng. Har varit skogsmark som man fyllt ut.

Har man matta i botten?
Måste man gräva ur gräset?
Vi kan gärna höja jorden 40 cm det gör inget men räcker det?
Lägger man matta i botten, i så fall tänk om man sedan fräser sönder den.
Hur får man ogräset under att hålla sig borta.

Snälla HJÄLP det börjar bli dags att planera för i april skall potatisen ner och jordgubbsplantorna planteras.

Om inte du kan hjälpa mig vore jag så tacksam om du kunde tala om var jag skall fråga.

Med vänlig hälsning
Berit Andersson

Odla Svarar: 

Nu ska vi se... stenigt, säger du - jag ser däremot en mycket frodig gräsäng som det inte borde vara några problem med att få potatisen att trivas i.

Ingen matta i grönsaksland! Det bästa är att ni först plockar bort alla stenarna och lägger dom i en hög någonstans där de inte stör - de kan komma till användning när ni gör något annat!

Sedan frågar ni en lokal bonde om han kan tänka sig att plöja upp jordbiten åt er. Hade varit bättre att plöja den på hösten, men nu får ni göra det så fort det går. Så låter ni det ligga till våren, lägger på mer matjord och ber sedan samma bonde att komma med en harv och släta till det. Sedan sätter ni potatis - på hela arealen! Inga jordgubbar nu. Den intensiva jordbearbetningen som potatis kräver, kupning, ogräsrensning etc. gör att jorden blir bra. På hösten efter att ni har tagit upp potatisen ber ni bonden att komma igen med rejält med stallgödsel som ni brer ut och som får ligga på marken till våren. Vill ni, kan ni plöja upp åkern en gång till på hösten. Nästa vår harvas den igen och sedan kan ni sätta bärbuskar, hallon, jordgubbar etc. plus potatis, förstås.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.