Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Har en kallbänk

Hej Göran,
jag har en kallbänk som jag mätte temperaturen i idag, det var nästan 17 grader! Och idag var det ändå blåsigt och molnigt.

1.  Jag undrar nu om jag kan sätta ut mina plantor som jag har sått inomhus och skolat om ute i kallbänken om jag täcker den på natten. Kan jag även börja att så i den redan tror du?

2. En annan fråga om mitt grönsaksland. Jag läste att man kunde täcka landet nu med svart plast för att det skulle bli varmt lagom tills när jag ska sätta potatisen. Men löken hade jag ju tänkt att sätta tidigare än potatisen kan jag då sätta den under plasten och ha kvar plasten över lökarna?

3. En tredje fråga: när kan det vara dags att strö ut komposten över rabatter och grönsakslandet?

Tack på förhand
/Martina

Odla Svarar: 

1. Jag vet inte var i Sverige du bor och inte vilka växter du har. Jag tror emellertid att dina plantor mår bäst inomhus ett tag till. Än är det vinter kvar säger mor som det står i visan när blåsipporna blommar.

2. Om du lägger ut svart plast stänger du ute ljuset och ökar instrålningen av värme som fångas upp av den svarta plasten. Om du sätter lök så kommer den att utveckla rötter innan den börjar växa så ett par veckor under plasten skadar nog inte. Du kan ju kika om det kommer vita gängliga blad i lökarna och då är det dags att ta bort plasten.

3. Det är lämpligt att göra nu i samband med vårbruket.

Göran