Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hängsyrén

Hej!
Vi har en Hängsyrén som är planterad 1999 direkt på plats utan att dessförinnan vidtagit några speciella åtgärder beträffande jorden, som man egentligen borde gjort redan från första början.

Vid tillfället för planteringen så blev det ett hafsverk då vi nyligen hade flyttat in. Men nu förhåller det sig så att Hängsyrénen har fungerat hyfsat fram till 2002. Efter den vintern, som här i Närke var extremt kall, så hämtade sig inte Hängsyrénen sig riktigt efter den kylan.

Förra året(2003) så var det minimalt med löv på busken, trots att den fått gödsel i form av Algomin, så även i år. Märkligt nog så blommar den förvånansvärt mycket ändå, trots avsaknaden av den lövmängd som borde finnas.

Naturligtvis så förstår jag att något är galet. Men vad?

MVH
Leif

Odla Svarar: 

Den tog förmodligen illa vid sig av frosten och behöver nu några gynnsamma år för att återhämta sig. Fortsätt att gödsla och vattna, lägg på ny jord eller kogödsel från säck (snarast!) och täck jorden med torra löv e.d. inför vintern, så hoppas jag att den repar sig så småningom.

Sylvia