Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hängsyrén

Vi har syrener som är suveräna och vill köpa hängsyrén men var kan man köpa dem? Försökt flera gånger att dra upp hängsyren från fröer men lyckas inte. Hur lyckas man?

Anna

Odla Svarar: 

Det är Syringa reflexa som kallas hängsyren. Hybridernas frö kan gro dåligt eller så är de helt sterila. Det enklaste är att köpa färdiga plantor, de finns ju på våren i större plantskolor. Då jag inte vet var du bor någonstans så kan jag inte tipsa om en större plantskola i trakten. Men det finns ju Gula Sidorna...

Alternativt kan man redan nu påtala "sin" plantskola om att de tar hem ett antal sådana till dig. Det finns olika färgnyanser, allt från vitrosa till mörkrosa, beror på namnsorten.

Sylvia