Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hängsälg

Jag har en hängsälg ute på min balkong som skall vinterförvaras där. Den står i en stor kruka 40x40. Bra dränering i botten och ett lager av fiberduk innan jorden har fyllts på. Golvet har en heltäckningsmatta och den runda krukan står på Hjul. Behöver jag täcka den också på något vis?

Inger

Odla Svarar: 

Var bor du? Och vad är materialet i krukan? Är det fara för strängare frost hos dig, så kan du paketera det hela i en isoleringsmatta. Växter i kruka utsätt för mer frost än växter i friland, eftersom jordmängden trots allt är liten. Har du däremot en s.k. isolerkruka (se här: http://www.madebyfagerdala.se/pdf/Lindesberg_16_sid_SV.PDF) så räcker det att täcka jordytan med torra löv e.d. och ev. svepa kronan i juteväv.

Sylvia