Hängkaraganen växer inte

Viveka

Satte en ny hängkaragan i våras. Den gamla dog av okänd anledning, eller rättare den såg frisk ut i veden men hade tappat alla blad och slutat växa. Vi grävde ur mera i gropen, bytte jord och satte ner en nyköpt planta, ca 1,3 m hög. På hela sommaren har ingenting hänt. Vad händer, eller rättare sagt, varför händer inget?

Vi har två andra hängkaraganer som står på rad och dessa växer och frodas, de sattes strax efter den första som "dog". Det är drygt 2 m mellan träden. På inrådan har vi sprutat träden mot ohyra och vitmögel. När vi tog bort det första trädet såg rotsystemet inte ut att ha utvecklats alls under ca 1,5 säsonger, inga nya rötter kunde ses. Vi satte ner trädet, det som vi hade grävt upp, i bakre delen av trädgården för att se om det skulle ta sig men under sommaren har inget hänt.

Någon förklaring? Varför växer inte det nya heller?

/Viveka

Odla Svarar: 

Hej

Har ni kollat gropen, där hängkaraganen står, djupare ner? Är det möjligt att det kan finnas en stenröse av sprängsten eller kanske bara sand under den eller kanske en massa byggskräp som är "nersopat" under jorden? Det kan orsaka att allt vatten rinner rakt igenom och hängkaraganen får ingenting. Kolla med spett eller dylikt.

I övrigt har jag svårt att komma på någon förklaring, det borde rimligen vara något med jorden. Jag antar att ni har gödslat och försökt vattna så att hängkaraganen inte lider av näringsbrist?

Med vänlig hälsning Sylvia