Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Halvt utslagna blommor

Hej,
har investerat i två stycken Rhododendron, den ena har blommat och är nu utblommad och har nya fina ljusa blad som gror. Den andra som står i en annan rabatt på bara 2 meter bort, vill sig inte, knopparna har blivit blommor, men blommorna har inte slagit ut, nu har buskens outslagna blommor blivit bruna.

Bladen på busken hänger inte, kan jag göra något så att min lilla Rhododendron får det bättre och inte dör?

Tack för svar.
Beatrice

Odla Svarar: 

Det låter som antingen näringsbrist eller torkskada. En del är känsligare än andra. Så du kan plocka bort de fula knopparna försiktigt så du inte skadar de nya skotten intill och så vattna och gödsla busken med rododendrongödsel.

Kanske det tar sig. Och så på hösten kan du se till att den inte lider av torka inför vintern, vattna rejält. Du kan också täcka den mot värsta vårsolen på vårvintern sedan.

Du har väl torvjord till den?

Sylvia