Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hallonris i mängder

Hej.
Min tomt gränsar till mark som inte brukas till någonting. För några år sedan anlade jag ett blomsterland i det hörnet av min gräsmatta. På den tiden slogs gräset regelbundet utanför min tomt av grannarna, men så flyttade de och marken såldes till en som ej bor där, men som tycker att naturen ska vara ostörd...

Detta har till följd att nässlor, men framför allt hallonris växer i fruktansvärda mängder där och sprider sig in i mitt blomland. Det blir mer och mer varje år och nu vet jag inte längre vad jag ska göra. Det verkar som om det kommer upp tre nya för varje som jag gräver upp. Det är mer hallonsnår än blommor nu.

Finns det ingenting som vildhallon inte tål?

Snälla hjälp mig. Har inte vågat pröva roundup, då en bekant sa att hallon gillar det!? Hans hade förökat sig ännu mer efter att ha fått roundup på sig.

Laila

Odla Svarar: 

Ja, där har du ett "delikat" problem... ät upp hallonen! Nåja, skämt åsido. Egentligen är det markägarens ansvar att se till att man inte orsaka problem för grannarna. Så du bör ta ett snack med grannen och visa honom problemet och be honom se till att de inte kommer till din sida. Han får ta dit en grävskopa och gräva upp dem om inget annat hjälper.

Det där om att hallon skulle gilla Roundup har inte jag hört - tror det är en skröna? Eller har någon annan några undersökningar att komma med?

Hoppas det löser sig!

Sylvia