Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hagtorn + gnagare

Hej.
Jag planterade en häck med Hagtorn i höstas och nu har ett par plantor fått barken avskalad av, troligtvis, skogsmöss. Kommer dessa plantor dö/torka ut under vinter/vår så jag måste plantera nya? Hur ska jag gå tillväga för att undvika att övriga plantor skadas nu och i framtiden?

Tack på förhand
//Nicklas

Odla Svarar: 

Jag tror nog att det är sorkar som är skyldiga, inte möss. Stampa snön slätt intill buskarna (om du har någon) så att det inte är så lätt att gömma sig under snön och gnaga. I övrigt är det svårt att värja sig mot sorkar, de är ju så små att de går igenom även om man har nät, om inte detta är väldigt finmaskigt.

Om buskarna klarar sig beror på hur illa de är gnagda. Om grenen är gnagd runtom så kommer den grenen att torka, men det kommer ju nya grenar från marken. Så det finns hopp.

Sylvia