Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hagtorn

Hej!
Jag har en hagtornshäck som har många år på nacken. Den är några meter hög, men tyvärr så har den blivit så gles nertill och det är det som är problemet. Den blommar mycket fint varje år och upptill är det massor av grenar. Hur gör jag för att den ska bli tät nertill?

Måste jag klippa ner hela häcken eller kan man klippa ex varannan, var tredje i år och resten nästa år. Är mycket tacksam för svar så snart som möjligt för hur jag ska göra. Häcken är ett bra insynsskydd mot vägen, samt för att stoppa allt vägdamm.

mvh Ankis

Odla svarar:

Börja med att ta bort de allra äldsta, risigaste grenarna nu. När det har kommit nya skott från basen, ta nästa omgång året därpå och ta bort "näst risigaste" och vänta på nya skott igen. År 3 (eller när den har växt upp tillräckligt) tar du sedan bort resten av de risiga grenarna och bör nu ha en föryngrad häck som är snygg och tätt. Gödsla varje år på våren och vid midsommartiden med något fullgödselmedel. Lägg på ev. ny jord också om det ser lite ut, alt. gödsla med kogödsel från säck, den innehåller ju jord också.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB