Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hagtorn

Hej!
Jag har en hagtornshäck som har många år på nacken. Den är några meter hög, men tyvärr så har den blivit så gles nertill och det är det som är problemet. Den blommar mycket fint varje år och upptill är det massor av grenar. Hur gör jag för att den ska bli tät nertill?

Måste jag klippa ner hela häcken eller kan man klippa ex varannan, var tredje i år och resten nästa år. Är mycket tacksam för svar så snart som möjligt för hur jag ska göra. Häcken är ett bra insynsskydd mot vägen, samt för att stoppa allt vägdamm.

mvh Ankis

Odla Svarar: 

Börja med att ta bort de allra äldsta, risigaste grenarna nu. När det har kommit nya skott från basen, ta nästa omgång året därpå och ta bort "näst risigaste" och vänta på nya skott igen. År 3 (eller när den har växt upp tillräckligt) tar du sedan bort resten av de risiga grenarna och bör nu ha en föryngrad häck som är snygg och tätt.

Gödsla varje år på våren och vid midsommartiden med något fullgödselmedel. Lägg på ev. ny jord också om det ser lite ut, alt. gödsla med kogödsel från säck, den innehåller ju jord också.

Sylvia