Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häggmispel Laevis

Hej!
Jag har av misstag köpt häggmispel av en sort som växer på ett bredare sätt. De är ganska spretiga och inte alls täta (köpte dessa förra hösten). Vad ska jag göra för att de ska bli tätare och vackrare? Är det bara att  klippa ända nerifrån för att de ska bilda nya skott och ska jag klippa hela busken (har 3 st)? Eller blir denna sort aldrig riktigt tät och passande som häckväxt?

Höjden på dessa var redan då jag köpte dem ca 120-150 cm. Har också funderat på att i stället för dessa plantera sibiriska ärtbuskar som häck innanför tomtens staket. Hur höga blir de? Staketet är 140 cm, så de borde ju bli ganska höga för att synas...

Tacksam för Ditt svar!
Lisa

Odla Svarar: 

Om du vill klippa så funkar det ju också, men riktig ner till backen behöver du inte klippa, det räcker ner till ca 40-50 cm. Bästa tiden är vårvinter.

Alternativt kan du använda dessa som solitärbuskar eller i buskage med andra buskar.

Sibirisk ärtbuske blir 2-3 m hög så nog räcker det. Men intill ett tätt plank kan de lätt få mjöldagg , de drabbas nämligen lätt. Om det är ett luftigt staket så kan det däremot gå.

Sylvia