Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Häckproblem

Min dotter med familj har köpt ett hus med en häck ut mot gatan. Jag tror att det är liguster, fint klippt. I häcken växer också en annan "buske" med stora blad, mycket mer snabbväxande och den spretar alltså ut här och där i den fina häcken. Vi vill få bort de snabbväxande spretiga buskarna utan att gräva bort den fina häcken. Vi har sågat ner dem men nu är det alltså stubbar nere i häcken. Hur ska vi få död på rotsystemet, så att inga nya skott kommer upp? Jag har för mig att jag läst om någon "spik" man kan slå i stubben och därmed döda växten. Om det finns, var får man tag på den? Vad ska vi annars göra?

Hälsningar Ilona

Odla svarar:

Ja, det finns en rad "stubbdödare" att köpa, men faran med den är att det kan laka freosoter i omgivningen så att några av ligusterplantorna också skryker med!

Roundup, saltsyra eller svavelsyra är de vanligaste medlen, men jag vill av olika skäl inte rekommendera att använda sådana metoder. Användandet av frätande syror är riskabelt och farligt och metoden tar lång tid och är dessutom ganska arbetsamt. Så det bästa vore om ni försöker hacka stubben med en liten yxa, grensåg och/eller kniv, vad som fungerar bäst, så att ni får bort så mycket som möjligt av den. Upprepa behandlingen tills stubben är borta och inte skickar upp några skott längre.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB