Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häckproblem

Min dotter med familj har köpt ett hus med en häck ut mot gatan. Jag tror att det är liguster, fint klippt. I häcken växer också en annan "buske" med stora blad, mycket mer snabbväxande och den spretar alltså ut här och där i den fina häcken. Vi vill få bort de snabbväxande spretiga buskarna utan att gräva bort den fina häcken. Vi har sågat ner dem men nu är det alltså stubbar nere i häcken. Hur ska vi få död på rotsystemet, så att inga nya skott kommer upp? Jag har för mig att jag läst om någon "spik" man kan slå i stubben och därmed döda växten. Om det finns, var får man tag på den? Vad ska vi annars göra?

Hälsningar Ilona

Odla Svarar: 

Ja, det finns en rad "stubbdödare" att köpa, men faran med den är att det kan laka freosoter i omgivningen så att några av ligusterplantorna också skryker med!

Roundup, saltsyra eller svavelsyra är de vanligaste medlen, men jag vill av olika skäl inte rekommendera att använda sådana metoder. Användandet av frätande syror är riskabelt och farligt och metoden tar lång tid och är dessutom ganska arbetsamt. Så det bästa vore om ni försöker hacka stubben med en liten yxa, grensåg och/eller kniv, vad som fungerar bäst, så att ni får bort så mycket som möjligt av den. Upprepa behandlingen tills stubben är borta och inte skickar upp några skott längre.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.