Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häckoxbär

Hej Sylvia!
Vi har en häckoxbär som förmodligen sattes då huset byggdes ca 1960. I fjol kapade vi ned den pga. att den var så himla ful och stora gluggar, bitvis dock riktigt tät och fin. Vi hade tänkt köpa en ny häck, men nu har den gamla vuxit upp ca 30 cm bitvis så vi funderar på att köpa nya plantor och sätta i gluggarna. Vad tror du är det det en god idé?

Bor i zon 4.
MVH
Titti

Odla Svarar: 

Om man lyckas lirka bort de döda/dåliga plantorna utan att man stör "grannarnas" rötter för mycket, så kan man givetvis försöka komplettera med nya. Häcken blir dock inte jämn med en gång utan det tar tid. Du får byta jorden så gott det går där de gamla har stått.

Gödsla med kogödsel så att de gamla samtidigt får ny jord och håll sedan jorden viril genom att ge stallgödsel på våren.

Sylvia