Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häckoxbär

Hej!
Vi har precis varit och köpt häckoxbär i kruka (de är nu ca 30 cm höga) som vi ska planera som häck nu i helgen. Kvinnan som vi köpte av sa att vi endast behövde gräva så djupt som krukan samt ca 30 cm brett. Hon sa även att vi endast behövde klippa den vid midsommar. Stämmer det, överallt där jag läser står det att man ska gräva ca 50*50 och att häckoxbär ska klippas vid vårvintern?

Jag frågade även om jag skulle klippa ner den nu till ca 20 cm för att den ska bli tjock och fin, men det sa hon att man inte behövde, hur ska jag göra?

Jag har lerjord som jag tänkte blanda med planteringsjord med gödsel, är det rätt?

Mvh Irene

Odla Svarar: 

Det låter snålt med "så djupt som krukan samt ca 30 cm brett"! Så ta helst ca 50 x 50 och blanda den befintliga jorden med bra planteringsjord och bara lite gödsel, ta inte så mycket nu. Gödsla på våren nästa år i stället.

Eftersom plantorna bara är 30 cm höga, måste ni inte klippa, men det skadar ju inte heller om ni jämnar till dem så att de är ungefär lika höga.

Sylvia